Συνάντηση εκπροσώπων του Α.Σ. Ερυθρών με πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στα γραφεία του ΕΛΓΑ, συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερυθρών και του ΕΛΓΑ, με κύριο θέμα τις συνέπειες της παρατεταμένης ανομβρίας στα βαμβάκια και τα αμπέλια της περιοχής των Ερυθρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο Διευθυντής, κ. Δημήτριος Μπόλος, ενώ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό παρέστησαν ο πρόεδρος, κ. Γεώργιος Γέρου, και ο διευθυντής, κ. Κωνσταντίνος Χύτας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού παρουσίασαν αναλυτικά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η ανομβρία στις καλλιέργειες, με έμφαση στα βαμβάκια και τα αμπέλια που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την κατάσταση και εξετάστηκαν πιθανά μέτρα υποστήριξης των πληγέντων αγροτών.

Συζητήθηκαν επίσης νέες στρατηγικές και πρακτικές που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανομβρίας και την ενίσχυση των καλλιεργητών.

Εκφράστηκε ικανοποίηση για τη θετική ανταπόκριση των εκπροσώπων του ΕΛΓΑ και τονίστηκε η ανάγκη για άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των καλλιεργειών στις Ερυθρές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συμφωνία για συνεχή συνεργασία και παρακολούθηση της κατάστασης, με στόχο την προστασία των παραγωγών και την ενίσχυση των καλλιεργειών στην περιοχή.